ON-LINE IZLOŽBA : KARINA SLADOVIĆ


Galerija     Fundus     Preporuka     Biografije     Događanja     Linkovi     KontaktKarina Sladović rođena je u Zagrebu, gdje je maturirala u Klasičnoj gimnaziji 1983. godine te diplomirala na Nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti 1989. godine, u klasi profesorice Dubravke Babić. Odmah nakon završetka studija objavila je mapu „Vrt“, sBožom Biškupićem. Uža specijalnost joj je duboki tisak, grafičke tehnike bakropis, suha igla i akvatinta, ali se s podjednakim uspjehom bavi i slikarstvom, akvarelom, malom keramikom, performanceom te ilustriranjem knjiga i časopisa. U nekoliko navrata je studijski boravila u Parizu, u Cite des Artes. Izlagala je na više od 100 samostalnih i više od 200 kolektivnih izložbi, od kojih su najvažnija sudjelovanja na nekoliko Svjetskih bienala grafike. O njoj je 2007. godine izdana monografija„Fantastični svjetovi Karine Sladović“, autorice dr. Ivanke Reberski. Njene radove čuva Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Od 1990. je samostalna umjetnica, članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Zadruge likovnih umjetnika Hrvatske (LIKUM). Živi i radi u Zagrebu.


1. Ljubavnici
1. Ljubavnici
2. Riba
2. Riba
3. Mašta
3. Mašta
4. Labudovi
4. Labudovi
5.Konjic
5.Konjic
6. Riba
6. Riba
7. Riba
7. Riba
8. Umnožavanje života
8. Umnožavanje života
9. Šanpjer
9. ŠanpjerGolemom i jedinstvenom imaginacijom, Karina Sladović stvarala je prostor svojim fantastičnim svjetovima u inventivnim varijacijama bujne likovnosti koji se 'izlistavaju'.U umjetnosti ove autorice fantastično ne dokida tradicijsko u svojem ostvarenju, već ga pretpostavlja, tj. bez njega je neizvedivo jer je samo u njemu fantastično i stvarno.

Karina Sladović, Šanpjer, 2004., akvarel-komb.tehnika, 50×64 cm 


Stoga i Karina Sladović u svojemu nastojanju da izbriše granicu između stvarnog i čudesnog poseže za pouzdanim i sigurnim znanjima kako bi upravo s njima tražila u različitim materijalima i druge postupke i drugačije putove, otkrivajući nove stvaralačke prostore u silovitom prostoru imaginacije. Svi radovi su kombiniranom tehnikom (akvarel, tuš, kolaž, akvarelni papir, ručno rađeni papir, kaširanje).

Galerija     Fundus     Preporuka     Biografije     Događanja     Linkovi     Kontakt